Cum sa Va pastrati Actele in Stare Buna


Poate nu este o intrebare pe care si-o pun foarte multe persoane, insa cei "patiti" stiu deja ca actele importante trebuie pastrate cat mai bine, deoarece in caz contrar, recuperarea lor este foarte complicata, mai ales in ceea ce le priveste pe cele personale sau pe cele ale proprietatilor detinute. In primul rand, ca loc pentru a pastra actele importante, alegeti unul de care sa va amintiti intotdeauna si nu il schimbati la reamenajari caci s-ar putea sa rataciti cate ceva dintre documentele importante pe care le aveti. Dupa locul fix pe care il atribuiti actelor, aveti grija si ca ele sa fie ferite de razele soarelui, precum si de umezeala care deterioreaza iremediabil hartia. Triati actele, nu le amestecati si asezati-le in mape, apoi in dosare astfel incat sa va fie usor sa umblati in ele cand veti cauta ceva anume. Daca sunteti tentati sa folositi laminatoare pentru a va proteja actele, ati face mai bine sa va interesati inainte de a proceda asa. 

O multime de persoane printre care chiar si eu am considerat ca actele casei, certificatul de nastere sau alte acte de acest gen ar fi mai in siguranta daca ar fi laminate (plastifiate) insa am gresit! Actelor originale nu le este permisa laminarea caci isi pierd autenticitatea si nu mai sunt valabile! Evitati sa le plastifiati si apoi sa umblati pentru a scoate altele originale si cel mai bine pastrati-le asa cum am spus de prima data, doar in mape de plastic si dosare, in locuri sigure. Ceea ce puteti lamina fara probleme, sunt copiile simple ale actelor si copiile legalizate astfel incat acolo unde nu sunt necesare documente in original sa le prezentati pe acestea care nu presupun prea multa grija la transport. Cu cat actele originale vor fi mai bine pastrate cu atat nu veti intampina probleme atunci cand trebuie sa le prezentati in fata unei autoritati, fapt ce va simplifica destul de mult procedurile pe care le aveti de urmat.

Pentru tine, Eu!


Viata mea nu e scrisa intr-un catastif. De ce sa ne tratam cu pastile de zahar? Priveste-ma si spune-mi ce vezi! Sunt deschisa in fata ta si totusi in paginile ce ti le ofer sunt atatea nimicuri ascunse sub niste cuvinte scrise sa te incurce. Citeste-ma atent! Eman vicii, spulber vise, devorez planuri, schimb principii, colorez in gri sentimente, sufoc pasiuni, brodez idealuri noi, scuip naivitate la orice pas, sdor unicitatea, sunt nebuna. Nu-mi fuseri sentimentele. M-am obisnuit sa fiu apatica, nascocesc ineptii; am obosit sa am o viata dependenta de logica. Ne-am invatat sa punem indigo sub fiecare traire, doar pentru a ne indopa cu vise. M-am obisnuit sa am deficente in diferite domenii, poate de aceea esafodajul meu e asa de instabil. Am devenit avida, scufundata in letargie tac! Ai putea sa imi perforezi balonul de sapun pe care il am inca din copilarie. Lasa-ma sa traiesc in paradigmele mele...